DUYSCHOT CONCOURS

Op zaterdag 13 mei en woensdagavond 17 mei organiseert de Duyschot Stichting in samenwerking met het Grachtenfestival een orgelconcours in de Westerkerk te Amsterdam. Dit concours vloeit voort uit de jarenlange connectie tussen de Westerkerk en het Grachtenfestival. Het orgel als instrument heeft al jaren een vaste plaats binnen het aanbod van het Grachtenfestival. Veel prijswinnaars en finalisten van het Prinses Cristina Concours hebben in de Westerkerk opgetreden met Jos van der Kooy en Evan Bogerd. Helaas is het voor jonge organisten niet mogelijk om hier in te participeren. Zodoende organiseert de Duyschot Stichting in samenwerking met het Grachtenfestival een alternatief voor organisten. Gesteund door Stichting Vox Humana en Flentrop Orgelbouw.

Het orgelconcours bestaat uit een tweetal categorieën: Jongeren tot 21 jaar (A) en conservatoriumstudenten (B). Voor de winnaars van de beide categorieën zijn zowel geldprijzen als optredens te verdienen. Op zaterdag 13 mei vindt de voorronde plaats met alle deelnemers. Uit deze ronde worden 2-3 deelnemers per categorie uitgenodigd voor de finale avond op woensdag 17 mei.

Grachtenfestival

Het Grachtenfestival en de Westerkerk zijn al jaren met elkaar verbonden. De winnaars van beide categorieën worden uitgenodigd om gezamenlijk een prijswinnaarsconcert te verzorgen in de Westerkerk op zaterdag 19 augustus 2023.

Vereisten

– Deelnemers uit categorie A wordt gevraagd een vrij programma te spelen van maximaal 12 minuten
– Deelnemers uit categorie B wordt gevraagd een afwisselend programma samen te stellen van maximaal 20 minuten.
Het is niet mogelijk om in beide rondes hetzelfde programma te spelen.
Draag zelf zorg voor registranten! indien noodzakelijk is een kundige registrant voorhanden, echter is het niet mogelijk om daarmee te repeteren.

Jury

De optredens worden beoordeeld door: Anton Pauw, Hayo Boerema, Laurens de Man & Gert-Jan Mostert (technisch voorzitter)
Resultaten zijn bindend, deelnemers krijgen schriftelijk feedback op hun prestaties. Een korte nabespreking met juryleden is mogelijk mits de tijd het toelaat.

Prijzen

Winnaar categorie A ‘Stichting Vox Humanaprijs’: €250,- en prijswinnaarsconcert
Winnaar categorie B ‘Flentropprijs’: €500,- en prijswinnaarsconcert
Winnaar publieksprijs: €150,-
2e en 3e prijswinnaars worden uitgenodigd voor een lunchpauzeconcert in de Westerkerk

Aanmeldprocedure

Deelnamekosten: €35,-
Vul het onderstaande formulier in voor vrijdag 14 april:
https://forms.gle/wTAVCBgdTKsU49iE8
(Op basis van de hoeveelheid aanmeldingen kan een selectie gemaakt worden.)